Ervaren cursusleiders leiden u op locatie op of in één van onze geselecteerde trainingscentra door het hele land. Door een schat aan ervaring bevatten de trainingen niet alleen een uitleg over de afzonderlijke functies in de software maar leggen de cursusleiders de methode van het werken met ESPRIT uit en leggen tevens de link met de dagelijkse praktijk.

De trainingen worden zowel bedrijfsspecifiek als ook klassikaal aangeboden.

 

ESPRIT basis frezen

Tijdens de basistraining word in korte tijd de methode van het aansturen van CNC machines met ESPRIT aangeleerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn inlezen van tekeningen zoals dxf/dwg en solids. Vervolgens komt automatische feature herkenning en het aanmaken van bewerkingen aan bod. Verdere onderwerpen zijn foutloos simuleren en het maken van NC code.

 

ESPRIT indexeren

Tijdens de training worden deelnemers het maken van werkvlakken en het wrappen van bewerkingen aangeleerd. Daarnaast wordt ook het simuleren met hoekverdraaiingen en het foutloos en botsingsvrij simuleren getraind.

 

ESPRIT freeform

De freeform training is de meest krachtige module van ESPRIT. In deze training krijgen deelnemers de methode van het opzetten van ruwmateriaal (Stock) en product (Target) aangeleerd. Bij het freeform ruwen en finishen worden deelnemers stap voor stap de methode van het werken met freeform en moldbewerkingen aangeleerd gebruik makend van de geavanceerde restmateriaal functie binnen ESPRIT

 

ESPRIT freeform 5-axis

Bij freeform 5-axis krijgen de deelnemers de eenvoudige maar krachtige ESPRIT 5-assig simultane bewerkingen aangeleerd. Na deze training vormen de swarf en projectie bewerkingen geen geheimen meer.

 

ESPRIT update

De jaarlijkse update training is de ideale manier om snel vertrouwd te raken met de razendsnelle ontwikkelingen in ESPRIT software.

 

ESPRIT speeds en feeds

In de speed en feeds training worden de deelnemers verder bekwaam in het opzetten van een bedrijfsspecifieke database met verspaningscondities. Door gebruik te maken van deze database kan iedereen putten uit dezelfde gegevens en neemt de kwaliteit van de producten toe.

 

ESPRIT solids

Tijdens de solids training wordt uitgebreid het werken met solids aangeleerd. De verschillende mogelijkheden van het feature herkennen op verschillende 3D bestanden

 

ESPRIT KBM

Tijdens de KBM training krijgen de deelnemers de krachtige KBM module aangeleerd Na het volgen van deze training zijn de deelnemers in staat zelfstandig processen te definieren volgens technologie regels die gelden binnen het bedrijf.

 

ESPRIT advanced frezen

Deze training is beschikbaar voor ESPRIT gebruikers die op snel een hoger plan willen werken. Het werken met de meest krachtige onderdelen van ESPRIT zal na het volgen van de training niet worden geschuwd.

 

ESPRIT basis draaien

Deze training biedt de deelnemers en enkele dagen de mogelijkheid om snel de basistechnieken van het draaien aan te leren. Tijdens de training komen het inlezen van de tekening, het maken van features en plaatsen van de bewerkingen aan bod.

 

ESPRIT draaien met aangedreven gereedschappen

In de training worden gebruikers vertrouwd gemaakt met het C-as/Y-as en eventueel B-as bewerken op een draaibank met behulp van ESPRIT.

 

ESPRIT synchroniseren en overnemen

In deze training worden de technieken aangeleerd bij het werken met meerdere turrets en spindels.

 

ESPRIT advanced draaien

Deze opvolgtraining is onontbeerlijk voor gebruikers die zich willen verdiepen in het draaien met ESPRIT. Na deze training vormen de meest krachtige onderdelen van ESPRIT geen geheimen meer.